3 Replies Latest reply on Mar 30, 2016 10:45 AM by Gray Jones

    Checkboxes not displaying

    Gray Jones

      Hello,

       

      I'm working on building a web connector.  When I run it in the simulator everything works fine.  However when I run it from within tableau my checkbox input fields are not showing up.  What browser is being used under the covers?

       

      Thanks for any help

        • 1. Re: Checkboxes not displaying
          Gray Jones

          Okay I don't fully understand this but it seems somehow the embedded browser doesn't render checkboxes (or radio buttons for that matter) correctly. When I ram my connector in the simulator with chrome it worked fine.  However running the same simulator from within tableau my check boxes stopped displaying.  When I added the following to my .css file they started rendering from within tableau.  I'd rather not have to custom style my checkboxes - but at least I can move forward.  Hope this helps somebody who comes across the same problem

           

           

          input[type="checkbox"] {

            -webkit-appearance: none !important;

            -moz-appearance: none !important;

            appearance: none !important;

            display: inline-block;

            position: relative;

            background-color: #dde1e2;

            border-radius: 6px;

           

             /*padding: 4px;*/
             padding-top: 2px;

            margin-bottom: -2px;

           

            cursor: pointer;

            height: 12px;

            width: 12px;

          }

           

          input[type="checkbox"]:active,

          input[type="checkbox"]:checked:active {

            box-shadow: 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.05), inset 0px 1px 3px rgba(0,0,0,0.1);

          }

           

          input[type="checkbox"]:checked {

            background-color: #dde1e2;

            border: 0px solid #dde1e2;

            color: #777;

          }

           

          input[type="checkbox"]:checked:after {

            content: '\2714';

            font-size: 10px;

            position: absolute;

            top: 2px;

            left: 2px;

            color: white;

          }

          1 of 1 people found this helpful
          • 2. Re: Checkboxes not displaying
            Brendan Lee

            Hey Gray,

             

            You are using a Mac I presume? Please let me know if not.   The checkbox/radio button rendering bug is a known issue.  Under the covers we are using QT 5.4 WebKit as our browser, and it is a bug that exists in that browser. 

             

            The good news is we recently found a fix for this problem and that fix will be coming out in a future maintenance release. 

             

            But thank you for posting your workaround! I think this will be very helpful to some developers in the meantime.

             

            -Brendan

            • 3. Re: Checkboxes not displaying
              Gray Jones

              Hi Brendan,

               

              Thanks for your reply.  Yes I am on a Mac - didn't occur to me that could be an issue.  Glad you guys are working on a fix.  I'll leave my custom .css in for now and will gladly remove it in the future.