8 Replies Latest reply on Dec 10, 2018 10:38 PM by Kashish Bhola

    Tooltip is not Working Properly

    Kashish Bhola

      Hi Community!

       

      I'am facing a small issue i.e i have made a sheet and attached in the tooltip of another sheet but the data which is shown to me in the original sheet is different in the tooltip of another sheet.

       

      Sheet I have made is giving me this TVC.

      36.PNG

       

      But When I'm adding this in the tooltip of another sheet I'm Getting this for the same date

      37.PNG

      I really need your help guys!

       

      Thanks & Regards

      Kashish Bhola

        • 1. Re: Tooltip is not Working Properly
          Jim Dehner

          Good morning

          sorry that viz in tooltip didn't meet your expectations but it is working properly

           

          the action filters the second sheet based on the dimensions in the toop tip

          and you get this - filtered for both date and category

          if you dont want to filter every thing then just delete the <all fields> in the filter (red box above) and place insert the dimension you want to filter

           

          Jim

          If this posts assists in resolving the question, please mark it helpful or as the 'correct answer' if it resolves the question. This will help other users find the same answer/resolution.  Thank you.

          • 2. Re: Tooltip is not Working Properly
            Kashish Bhola

            Hi Jim!

             

            I Tried what you told i deleted All fields

            38.PNG

             

            and still I'm getting this

            39.PNG

            And my expected result is for 11/18/2018

            40.PNG

            I can't figure out where I'm making a mistake

             

            Regards,

            Kashish Bhola

            • 3. Re: Tooltip is not Working Properly
              Kashish Bhola

              I have tried putting this also but it is giving me the data for all the dates but i want that if i hover on date suppose 11/10/2018 then it should show the data for only that date

              this I've tried

              50.PNG

              • 4. Re: Tooltip is not Working Properly
                Jim Dehner

                thanks for the additional explanation - please post your twbx workbook and I'll look at what is goin on

                thanks

                Jim

                • 5. Re: Tooltip is not Working Properly
                  Kashish Bhola

                  Jim actually I'm working on a client site so i won't be able to share the data I can Explain you here!

                  Thanks

                  Kashish

                  • 6. Re: Tooltip is not Working Properly
                    Jim Dehner

                    Understand confidentiality

                    the issue is the way you handled the filter

                     

                    this

                    produces this

                    and this

                    produces this

                     

                    Jim

                    If this posts assists in resolving the question, please mark it helpful or as the 'correct answer' if it resolves the question. This will help other users find the same answer/resolution.  Thank you.

                    1 of 1 people found this helpful
                    • 7. Re: Tooltip is not Working Properly
                      Ciara Brennan

                      Hi Kashish

                      Just checking if your query is now resolved?

                       

                      Thanks,

                      Ciara

                      [Program Manager - Tableau Community]

                      • 8. Re: Tooltip is not Working Properly
                        Kashish Bhola

                        Hello Ciara!

                        Thanks for asking but my query is not resolved yet.

                        So the scenario is I've made one trend line chart with one data source in which my datefield is "month"

                        and also I'm making one sheet for tooltip that sheet is from another data source and in that too my date filed is "month", After making the tooltip sheet if I'm adding this sheet into my Trend sheet (1st sheet) my values are coming correct in some places but like i have given one condition (this is just example) that if my values are less than 0 then "RED" Elseif equal to 0 then "BLACK" Else "Green", So in the sheet itself the colors are appearing perfect but when im hovering it in my Trend sheet after putting it into tooltip the colors are not comming and some values are also wrong.

                        I know I'm making a mistake somewhere But I'm confused where am I going wrong

                         

                        Thanks & Regards

                        Kashish Bhola