0 Replies Latest reply on Oct 21, 2018 6:51 AM by Nigel Henry

    DateTime and currency formats in schema.ini

    Nigel Henry

      Hi -

      New to Tableau.  This is a sample of my text file:

      Date 10/20/18                       REVENUE                          Page     1

       

       

      --------------------------------------------------------------------------------

      TS-Transaction  T       TS-Total         TS-Tot  TS-Transaction  TS-Transaction

      Date            N     After Disc   Contract Cst  Time            Nbr

      --------------------------------------------------------------------------------

       

       

       

       

      04/28/10        1          30.00          20.00  08:21:24AM      00000001

      04/28/10        1            .00            .00  08:37:04AM      00000002

      04/28/10        1           8.00           6.00  08:39:07AM      00000003

      04/28/10        1            .00            .00  08:42:55AM      00000004

      04/30/10        1           8.00-          6.00- 01:06:19PM      00000005

      04/30/10        1            .00            .00  01:22:37PM      00000006

      04/30/10        1           8.00           6.00  01:24:43PM      00000007

      10/19/18        2       4,240.56          30.07  05:59:35PM      01950567

            * GRAND TOTAL

                         63,254,141.73  58,090,695.85

       

       

      *** END OF REPORT ***

       

       

      I have tried several versions of specifying the time and currency formats. Here's one that I think should work (and doesn't).

       

      [revenue.txt]

      Format=FixedLength

      ColNameHeader=False

      CurrencySymbol=" "

      CurrencyNegFormat=" 1-"

      DateTimeFormat=hh:nn:ssAM

      Col1= TransDate Date MM/DD/YY

      Col2= StoreNum Integer Width 1

      Col3= Revenue Currency Width 16

      Col4= Cost_POS Currency Width 15

      Col5= TransTime DateTime Width 10

      Col6= TransNum Char Width 8

       

      I then limit rows by the "StoreNum" field being valid, which does work.

      Please help.